De dagen leken op het water wel een week te duren

15 was ik toen mijn vader een boot kocht. Het enthousiasme van mijn vader maakte mij meer dan nieuwsgierig. Ik wist dat hij hier lang naar uitgekeken had. Vol passie legde hij aan ons uit dat het schip volledig los van de wal alles aan boord had. De techniek en de autonomie van een schip, een wereld op zichzelf, vind ik nog steeds bijzonder. Varen was een avontuur, we wisten 's ochtends niet waar we 's avonds terecht zouden komen. Tijdens een vakantie op het water moet je niet teveel plannen zei hij vaak, de planning overkomt je. Zelfs al ben je op dezelfde plek dan is het in de tijd en ruimte toch anders.

Het manoeuvreren vond ik vanaf dag 1 heel bijzonder, ik mocht al snel met aanwijzingen van pa het schip besturen. Machtig gevoel gaf dat, de spanning die ik voelde wanneer we een brug naderden die speciaal voor ons omhoog ging. Het maakte niet uit of het regende of dat de zon scheen. Ik genoot er met volle teugen van om samen met mijn ouders en broers en zus op het water te zijn. De zomers leken eindeloos te duren en de wereld waar wij normaal in leefden leek mijlenver weg.

Ook mijn vrouw heeft de kracht van de natuur op het water na haar middelbare schooltijd meegekregen. Zij ging al vroeg met vrienden in een open zeilboot op pad. Met windkracht 6 bikkelen tegen en vooral met de natuur. Ze vond het geweldig en was net als ik voor het leven verkocht.

Je stapt in een andere wereld

Je stapt in een andere wereld

Boven het water de hemel

Wij hebben een passie voor varen en gastheerschap. Iedere tocht is anders. Of je al eerder gevaren hebt of niet, het maakt ons niet uit.

Wanneer je aan boord stapt wordt je door mijzelf of een andere ervaren schipper ontvangen. We leggen uit hoe alles op het schip werkt en nemen je mee in de planning en het vaarproces. Er zijn veel mogelijkheden dus we bepalen op de dag zelf wat het meeste past. Wij kunnen overal aanleggen dus schroom tijdens de dag niet om aan te geven wat je wilt.

De wereld vanaf het water is heel anders dan vanaf de wal dus veranderen de plannen onderweg? Geen probleem, wij willen dat onze gasten een topdag beleven!

Robert Reinbergen
Eigenaar Veluwe Varen

Zelf een dag varen?